Vælg en side

KUNDECASE

A/S Julius Nielsen og Søn

20 PROCENT FLERE ANLÆGSGARTNERE SKIFTER TIL SIGMA

Kalkulationsprogrammet Sigma og opmålingssoftwaren Bluebeam er omdrejningspunktet når en af Danmarks største og ældste tømrervirksomheder, A/S Julius Nielsen og Søn, afgiver tilbud på bl.a. komplekse renoveringsopgaver af historiske og fredede ejendomme i Danmark.

Hos Julius Nielsen og Søn, der bl.a. har specialiseret sig i renovering af historiske ejendomme, spiller IT-værktøjer en helt central rolle, når der skal udregnes tilbud. Ud over det sikrer de mest præcise tilbud og sparer beregnerne for en masse tid, så frigør det en masse ressourcer, som ifølge adm. direktør René Kjærsgaard-Nielsen er med til at sikre virksomheden afgørende konkurrencefordele.

– Sigma programmet er et omdrejningspunkt i vores kalkulationer, fordi det sikrer, at der er styr på kostpriser, dækningsbidrag, materialer, aktiviteter mm. Når vi ved, der er styr på tallene, så frigør det ressourcer til at være kreative i forhold til opgaveløsningen, og det er bl.a. med til at gøre os langt mere konkurrencedygtige i tilbudsfasen, forklarer René Kjærsgaard Nielsen.

Sigma programmet er med flere end 4000 brugere i dag det mest anvendte professionelle kalkulationssoftware målrettet, håndværkere, entreprenører, arkitekter, rådgivere, m.fl. Med strukturerne fra en underlæggende database bygger Sigma programmet på en brugervenlig og regneark-lignende brugerflade, så overgangen fra eksempelvis Excel er nem.

Genbrug af viden sparer tid og minimere fejl

Julius Nielsen og Søn har tre beregnere, der med undtagelse af meget små opgaver, regner alle tilbud i Sigma programmet.

”Sigma programmet er et omdrejningspunkt i vores kalkulationer, fordi det sikrer, at der er styr på kostpriser, dækningsbidrag, materialer, aktiviteter mm. Når vi ved, der er styr på tallene, så frigør det ressourcer til at være kreative i forhold til opgaveløsningen, og det er bl.a. med til at gøre os langt mere konkurrencedygtige i tilbudsfasen”, forklarer René Kjærsgaard Nielsen.

Chefberegner Freddy Hansen, der startede i lære i virksomheden 1989, peger på, at for beregnerne, så er bibliotekerne i Sigma en af de helt store fordele, fordi beregnerne kan opsamle, genbruge og dele viden fra tidligere projekter.

– Vi udfører jo rigtig mange special renoveringer, når vi f.eks. renoverer fredede bygninger. Så derfor er det vigtigt, at vi har data fra tidligere projekter, så vi ikke skal beregne den samme bygningsdel flere gange. Det sikrer hurtigere og mere præcise beregninger, fordi en stor del af beregningen er gjort på forhånd, forklarer Freddy Hansen.

Overblik og flere tilbud fra hånden giver overskud

Ifølge Freddy Hansen så betyder de professionelle it-værktøjer også, at de som beregnere kan få langt flere tilbud fra hånden i en travl hverdag, samtidig med, at de stadig har overblik og derved gennemarbejdede tilbud.

– Vi har også implementeret Bluebeam, som er et IT opmålingsværktøj til tegninger, hvor vi scanner tegningen ind og så trækker vi automatisk mængder ud og overfører til tilbudslisterne i Sigma programmet. Det er også med til at sikre, at vi har alt med, når vi afgiver tilbud, siger Freddy Hansen.

Freddy Hansen savner dog, at bygherrerne i langt højere grad sender tilbudslister med som Excel filer i stedet for kun som PDF filer. Hvis tilbudslisten leveres som Excel fil, så kan Freddy Hansen og hans beregnere nemlig automatisk overføre tilbudslisten til sigma på få minutter, i stedet for at de skal bruge en hel dag eller mere på at taste alle data ind manuelt, når tilbudslisten kun leveres som en PDF.

Julius Nielsen og Søn er etableret i 1874 og beskæftiger ca. 100 medarbejdere. Virksomheden udfører bl.a. renovering af historiske og fredet bygninger, kontorindretning, facaderenovering, hospitalsombygninger, tagrenoveringer, vinduer og døre mm. Firmaet har eget snedkerværksted, hvor de bl.a. fremstiller inventar til Novo Nordisk samt kopi vinduer og døre mm.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.