Vælg en side

KUNDECASE

Årstiderne Arkitekter

BEDRE PROJEKTER OG ARKITEKTUR HÆNGER SOLIDT SAMMEN MED DIGITALISERING

Teknologien og de digitale værktøjer kan levere det vi efterspørger, nu skal branchen blot have kickstartet den tredje æra. Branchen skal udnytte teknologien endnu bedre, herunder brugen af Big Data. De ledende aktører i branchen er godt på vej ind i den nye digitale tidsalder, hvor projektøkonomien også hænger sammen.

Det stod klart efter seminaret ”Klar Til Bygherren” for nylig, da Sigma Estimates i samarbejde med Autodesk, Projectspine og Likan havde inviteret 65 brancheaktører til dialog på DTU.

Her stillede Årstiderne Arkitekter, Sweco, Optimise samt NCC skarpt på håndtering af digitale data – IKT, BIM, VDC samt 2D 3D og 5D.

Bedre projekter

Hos Årstiderne Arkitekter har man en klar ambition om at være brancheledende inden for anvendelsen af IKT og BIM i alle faser af projekter, hvor det tjener som fælles forretningsform.

Bygherre stiller flere og flere krav, så vi bliver nødt til at arbejde smartere for at kunne levere de ydelser, der kræves i dag. I stedet for f.eks.at bruge en betragtelig mængde af tid på tegningsopsæt, så kan vi nu med digitale værktøjer frigøre store ressourcer og derved i stedet bruge tiden på at skabe god og solid arkitektur, siger Mads Carlsen, BIM Manager hos Årstiderne Arkitekter

Ifølge Mads Carlsen så er digitaliseringen et parameter til at have en eksistensberettigelse. Bl.a. med de enkle BIM værktøjer og de tilhørende digitale processer, der findes i dag, er det muligt af skabe værdi til forretningen og derved også stå markant stærkere i konkurrencen fremover.

” I stedet for f.eks.at bruge en betragtelig mængde af tid på tegningsopsæt, så kan vi nu med digitale værktøjer frigøre store ressourcer og derved i stedet bruge tiden på at skabe god og solid arkitektur”, siger Mads Carlsen, BIM Manager hos Årstiderne Arkitekter

Digital implementering i rette tempo

Nutidens stærkt voksende krav til samarbejde med bygherren er mere og mere digitalisering. Det skyldes et ønske om at opnå bedre projekter, hvor økonomi og slutresultat hænger solidt sammen.

Her viste NCC fordelene ved VDC, hvordan de inviterer inden for i bygningsmodellerne inden første spadestik, hvilket bl.a. i høj grad er med til at give alle parter værdi og bedre projekter, fordi man kan have nok så gode planer, men når man så ser det i VDC modellen, så giver det hele måske pludselig en anden mening.

Mere realistisk økonomi

Ifølge Business Consultant hos Sigma Estimates Susanne Lund, så er IKT/VDC/BIM ikke et kompliceret it- eller software-system. Det er snarere en metode, og den kan bruges af alle i byggeriet.

Hvis den løftes ind i virksomheden og dens projekter i rette tempo, vil den bidrage positivt til forretningen, særligt fordi økonomien i et projekt bliver mere realistisk.

Som vi fik en god fornemmelse af, så er fremtidens teknologier allerede klar og er rykket ind hos en del arkitekter, rådgivere, entreprenører i større eller mindre grad. Nu skal vi som branche og mennesker blot selv kunne følge med. Det handler nemlig også i høj grad om metoder i de forretningsmæssige processer siger Susanne Lund.

Yderligere oplysninger:

Mads Carlsen, BIM Manager Årstiderne Arkitekter: 28776448

Susanne Lund, Business Consultant Sigma Estimates: 51780491

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.