Vælg en side

KUNDECASE

Bela-Byg A/S

IT-VÆRKTØJER SMITTER POSITIVT AF PÅ BUNDLINJEN

Bela-byg opnåede omsætningsrekord i 2016 med brug af kalkulationsprogrammet Sigma.

Bela-byg opnåede omsætningsrekord i 2016 med brug af kalkulationsprogrammet Sigma.

Der er omsætningsrekord i 2016 og bundlinjen bliver bedre år for år hos tømrervirksomheden Bela-Byg A/S i Skovlunde, der beskæftiger 16 svende. Med bl.a. det professionelle tilbud-og kalkulationsprogram Sigma er det lykkes at spare en masse tid på tilbudsgivningen, samtidig med, at priserne er blevet skarpere og tilbuddene mere professionelle. Og det smitter af på resultatet hos Bela-Byg.

Vi lander i 2016 en omsætning på ca. 12 millioner kr. mod 9,5 millioner kr. i 2015. Samtidig følger bundlinjen også med i positiv retning. Ud over jeg har nogle dygtige og effektive medarbejdere, så skyldes det i høj grad også, at vi bl.a. effektiviserer med it-værktøjer og arbejder professionelt med tilbudsgivningen via kalkulationsprogrammet Sigma, forklarer tømrermester Benny Larsen.

Flere tilbud fra hånden

Inden Benny Larsen gik over til kalkulationsprogrammet Sigma brugte han regneark og papir og blyant, når han skulle udregne tilbud. Men det tog markant længere tid, samtidig med, at man ikke havde overblik på de lidt mere komplekse tilbud. Benny Larsen er presset på tid, så for ham er en af de helt store fordele ved Sigma de indbyggede databaser, der sparer ham for en masse tid, fordi han kan gemme prislister og erfaringer fra tidligere projekter.

Nogle tilbud har jeg regnet på 5-10 minutter fordi mængderne og tiderne allerede ligger der. Så har jeg hurtigt fuldt overblik over timer, løn, materialer, mængder, tidsplan mm. Det er effektivt, giver overblik og sparer mig for en masse tid, som jeg kan bruge bedre i f.eks. produktionen eller ude på pladsen, forklarer Benny Larsen.

”Nogle tilbud har jeg regnet på 5-10 minutter fordi mængderne og tiderne allerede ligger der. Så har jeg hurtigt fuldt overblik over timer, løn, materialer, mængder, tidsplan mm.”, siger Benny Larsen

Benny Larsen har også direkte adgang fra kalkulationsprogrammet til V&S prisdatabaser, så han med et enkelt klik overfører priser og derved sparer en masse tid på tastearbejde.

Tættere på kostprisen

I tillæg til f.eks. Excel, så har Sigma programmet indbygget en kalkulationsmotor, der sikrer Benny Larsen præcise beregninger. Alle materialer, lønninger og andet indregnes, og det giver ham derfor fuldt overblik over omkostningerne.

Med Sigma har jeg en større sikkerhed for, at jeg regner rigtigt. Jeg har en sikkerhed for, at de materialer, timer mm. som jeg taster ind, også kommer med i det samlede regnestykke, fordi det sker automatisk. Og med det overblik jeg har nu, er fejlrisikoen minimeret og jeg har større sikkerhed for min kostpris er præcis, siger Benny Larsen.

Ingen skæverter

Bela-Byg udfører alle typer af opgaver inden for tømrer-, snedker- og murerfaget, herunder også hovedentrepriser. I 2015 investerede Bela Byg i et nyt forretningsområde inden for papirisolering.

Hos Bela Byg taster nøglemedarbejdere alle informationer ind i Sigma, så historikken og dokumentationen er på plads hvis f.eks. bygherre laver ændringer i forhold til det oprindelige projekt.

Vi har ikke nogen skæverter mere – både fordi vores tilbud er skarpe og vi kender dækningsbidraget, men også i høj grad, fordi vi laver statistik på alt. Jeg kan nemt se, hvor langt vi er fremme på et byggeprojekt via tidsplanen, der er tastet i Sigma og så tage de rigtige forholdsregler, hvis det er nødvendigt forklarer Benny Larsen

Med en række integrerede it-værktøjer har Bela Byg effektiviseret en masse manuelle arbejdsgange og er i dag i høj grad papirløse. Bl.a. er der direkte integration mellem kalkulationsprogrammet og regnskabsprogrammet. Og svendenes sagsstyring foregår via en App på deres smartphone, der har erstattet papirsedlerne. Det er med til at spare Benny Larsen for rigtig mange penge, fordi de bl.a. ikke længere skal lede efter sagerne i mapperne på reolerne og fejlrisikoen samtidig er minimeret.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.