Vælg en side

KUNDECASE

C. Holbøll & Sønner A/S

FÅ STYR PÅ KRISEN

Byggebranchen er om nogen ramt af finanskrisen, og god forretningssans og præcise kalkulationer er vigtigere end nogensinde. For det er faktisk muligt at tjene penge, også i krisetider. Det er entreprenørvirksomheden C. Holbøll & Sønner A/S et godt eksempel på.

”Vil man vokse, skal man gøre det i nedgangstider.”

Det kan lyde som en kliché, men det er det ikke, for netop nu ansætter entreprenørvirksomheden C. Holbøll & Sønner A/S flere folk. Carl-Ole Holbøll er tredje generation i familieforetagendet, der blev startet af hans farfar i 1947. Sammen med fætteren Anders Holbøll står han for den daglige ledelse af den 60 mand store virksomhed, og i modsætning til mange andre i branchen finder han ingen grund til at klage, selvom finanskrisen raser.

”Hvis vi ikke så TV-avisen og læste aviser, ville vi ikke være klar over, at der er krise”, siger Carl-Ole Holbøll. Et smil på læben afslører, at det skal tages med et lille gran salt.

”Vi har svært ved at få store opgaver langt ud i fremtiden, men vi holder det kørende med mindre opgaver. Og før krisen var det hele hysterisk i branchen. Men det var ikke ensbetydende med, at man tjente penge – lønningerne var høje og man kunne ikke få hverken vognmænd eller materialer. Nu er det tilbage til et fornuftigt leje, hvor det er til at få folk.”

Kend din kostpris

Missionen for Holbøll & Sønner har altid været at udføre ypperligt arbejde til kundernes fulde tilfredshed. Den målsætning gør de alt for at leve op til.

”Vi har været heldige, at der har været gang i den. Men det hjælper også at have et godt ry. Vi er meget privilegerede og skal ikke kæmpe. Det kommer sig af, at vi behandler vores kunder ordentligt og leverer et godt stykke arbejde – så er man selvskrevet til næste gang, der er et arbejde”, fortæller Carl-Ole Holbøll.

Carl-Ole Holbøll har også en anden trumf i ærmet, som hjælper virksomheden gennem krisen. I stedet for at bakse med Excel eller andre hjemmelavede programmer har han investeret i kalkulationsprogrammet Sigma. Det giver ham en lang række fordele.

”Familieforetagender har typisk en højere indtjeningsgrad, og vi tjener nok procentvis mere end gennemsnittet. Det skyldes blandt andet, at vi har nogle effektive, superengagerede medarbejdere. Og så kender vi vores udgifter og er gode til at holde omkostningerne nede.”, siger Carl-Ole Holbøll

”Med Sigma har jeg et bedre overblik. Før virkede det uoverskueligt at regne store tilbud, men sådan er det ikke længere. Jeg kan regne tilbud meget detaljeret, der er færre fejl, jeg kommer nærmere kostprisen og har en bedre indtjening, så det betyder noget. Når du kender dine udgifter, er det snildt at konkurrere og nemmere at vælge de rigtige projekter til og de forkerte fra. Det er en stor fordel.”, forklarer Carl-Ole Holbøll.

Uundværligt værktøj

Carl-Ole Holbøll fandt Sigma på nettet, hvor han prøvede en demo og efterfølgende købte en licens. Fra starten af har han været grundig med at lægge alle data ind i Biblioteket, som netop er en af styrkerne ved Sigma.

”Man kan lige så godt gøre det ordentligt fra start. Jeg har lavet mit eget bibliotek med vores kostpriser. Det sparer mig rigtig meget tid frem for at skulle taste ind hver gang. Alt er bygget op i enhedspriser, så jeg bare skal addere op. Det hjælper mig voldsomt. Og det betyder, at jeg kan fyre utrolig mange tilbud af, og på den måde vinder vi også flere projekter.”

Også Sigma Estimates, der står bag udviklingen af Sigma, får rosende ord med på vejen af Holbøll:
”Det er et lille sted, hvor man får god support. Og har man forslag til ændringer, som man gerne vil have lavet, så får man det som regel.”
En af grundene til Sigmas mangeårige succes er, at systemet er bygget op i en Microsoft© Windows træstruktur. Det gør programmet brugervenligt og letter opbygningen af en kalkulation, hvilket man har erfaret hos Holbøll & Sønner.

”Det er lækkert at det er Windows-baseret. Det er trygt, fordi det er noget du har prøvet før. Og i modsætning til andre programmer, der henvender sig mere til tømrere og murere, er Sigma ikke låst på forhånd. Man lærer hurtigt at bygge det op. Det er jo det, edb handler om – at det skal gøre det nemmere. Og det gør det!”, siger Carl-Ole Holbøll.

”Sigma er et uundværligt værktøj. Det er så godt at jeg næsten er ked af at anbefale det til min konkurrenter.”

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.