Vælg en side

KUNDECASE

Cebra

SIGMA FLYTTER IND PÅ TEGNESTUERNE

Hvis der skal ensartethed i arbejdet på de store projekter, gælder det om at have værktøjet i orden. Det har arkitektfirmaet CEBRA gennemskuet. Med intelligent software har tegnestuen støbt et fundament, der får projekteringen til at glide lettere parterne imellem.

Flemming Vind er bygningskonstruktør og arbejder i dag som projektleder på tegnestuen CEBRA i Århus. Han kommer fra en lignende stilling hos 3xN. Her stiftede han først bekendtskab med kalkulationsprogrammet Sigma®, udviklet af CodeGroup.

“Jeg har gode erfaringer med Sigma fra 3xN, hvor vi kalkulerede både Ørestad Gymnasium og Lighthouse,”fortæller Flemming Vind.

Det var netop i forbindelse med projekteringen af de to byggerier, at 3xN fandt frem til Sigma. “Vi søgte efter noget vi kunne anvende i hierakiet med den rådgivende ingeniør. Vi ville hver især gøre det på vores måde, men så blev vi enige om at anvende en fælles platform,” forklarer Flemming Vind.

“I 3xN brugte vi Sigma meget. Også til at lave besparelsesmodeller. Det er klart, det kan man også lave i regneark, men det kræver meget mere tid og flere ressourcer.”

Sigma følger med

Da Flemming Vind skiftede job, tog han Sigma med sig til CEBRA.

“Efter at jeg er kommet til CEBRA har vi taget Sigma i brug, og er nu i fuld gang med at projektere Isbjerget sammen med Tækker Group”, fortæller han og refererer til et spektakulært byggeri, der skal blive en del af den nye levende bydel på Århus Havn.

“Vi bruger Sigma til at kalkulere, så de budgetter vi har indgået projektering omkring, bliver overholdt. For os er det en slags kontrolværktøj.”

“Vi bruger Sigma til at kalkulere, så de budgetter vi har indgået projektering omkring, bliver overholdt. For os er det en slags kontrolværktøj.”, siger Flemming Vind.

Selvom Flemming Vind har gode erfaringer med Sigma understreger han, at det kræver erfaring at få opstillet brugbare modeller. Alligevel har han stort set kun positive ord til overs for programmet.

“Både som projekterende og udførende  er Sigma det bedste bud på markedet lige nu. Det er enkelt, hurtigt og skaber overblik i en fart”, siger han og peger på, at man med programmet har frihed til at opbygge egne kalkulationer, og til at vælge hvilke udskrifter man vil have.

“Det giver en dejllig fleksibilitet. Man kan selvfølgelig også bruge et regneark, men så skal man selv til at tænke!”

Vigtigt med fælles platform

Regneark viser sig ofte at være langt mere tidskrævende, ligesom egne løsninger kan være dyre og usikre. For Flemming Vind er der ingen tvivl om fordelene ved Sigma frem for regneark.

Med et glimt i øjet forklarer han “Hvis vi for eksempel har et samarbejde otte firmaer i mellem, og hver ennkelt anakist ændrer i regnearket, så kommer det ikke med igennem projektorganisationen. Så er man fuldkommen lost!”

Et fælles værktøj kan gøre en ende på evindelige diskussioner om, hvordan man kalkulerer.

Flemming Vind understreger da også vigtigheden af, at alle arbejder ud fra samme platform.

“Med Sigma har man en ensartet model, en master, som ligger til grundlag for alle i projektgruppen. Det vil sige, at man kan ændre og opdatere fra dag til dag, uden at noget går tabt. Ja fra time til time. Der er bestemt effektivitet i det fordi alle gør det samme, og de gør det ens hver gang!”

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.