Vælg en side

KUNDECASE

Gelsted Tømrer & Snedker

GODE TILBUD GIVER FÆRRE DÅRLIGE PROJEKTER

Mange håndværksmestre bruger stadig regneark eller det, der er værre, når de skal lave et tilbud. Alt for ofte betyder det, at Mester bruger timevis på et tilbud – og ofte vinder han ikke engang projektet, eller det ender med at give underskud. Men sådan behøver det ikke at være.

Gode tilbud giver færre dårlige projekter har gelsted tømrer & snedker erfaret

Johnny Larsen, manden bag byggefirmaet Gelsted Tømrer & Snedker, er blevet meget bedre til at styre uden om de dårlige projekter.

Det er stadig krisetid, men vi har klart mere styr på indtjeningen i dag. Og vi har ikke råd til andet, så vi gør, hvad vi kan for at undgå dårlige projekter, fortæller Johnny Larsen, der nu har brugt kalkulationsprogrammet Sigma i et par år.

Min tanke er, at det er på grund af Sigma, at det går bedre. Før brugte jeg et andet program, som var meget svært og uoverskueligt. Jeg følte mig ikke sikker på, om det havde regnet alt rigtigt, men Sigma er bygget op, så det er til at forstå. Det er bare så meget nemmere.

Overblik over indtjeningen

Johnny Larsen har fire svende og to lærlinge ansat, men det er kun ham selv, der regner tilbud. Han er specielt glad for Sigma, fordi det giver ham overblik og gennemsigtighed.

Der var større benarbejde i at ramme præcist, da jeg regnede på den gamle måde. Vi anede ikke, hvad vi tjente på en sag. Nu kender jeg dækningsbidraget og ved hvor meget vi kan gå ned.Hvis vi altså skal tage opgaven! Førhen kunne man godt bare hoppe med på den, siger Johnny Larsen. – Det, der er det rigtig gode ved Sigma – specielt på en lidt større opgave – er, at den pinder alt ud, så jeg ved præcis, hvad jeg skal bruge af materialer. Så er det bare at ringe til trælasten. Det tager 20 sekunder, og der er stort set ikke noget spild.

“Min tanke er, at det er på grund af Sigma, at det går bedre. Før brugte jeg et andet program, som var meget svært og uoverskueligt. Jeg følte mig ikke sikker på, om det havde regnet alt rigtigt, menSigma er bygget op, så det er til at forstå. Det er bare så meget nemmere.”

Regner dobbelt så hurtigt

For Johnny Larsen handler gevinsten ikke kun om økonomi. Han sparer også rigtig meget tid.

Det er jo ikke tid, vi har mest af. Ofte er det noget, man sidder og roder med om aftenen. Med Sigma går det bare hurtigere, og det betyder i sidste ende, at jeg kan være mere ude i marken, fortæller tømrermesteren, der har oplevet at bruge den halve tid af, hvad en kollega brugte, på at beregne det samme projekt.

Forskellen var, at kollegaen brugte papir og blyant. – Når man først har arbejdet i det her, går det hurtigt. Man kan hive gamle sager frem og stjæle det hele derfra, for tit er det den samme konstruktion. Man skal bare ændre kvadratmeterne.

Hjælp at hente hele vejen

Da jeg først så programmet, tænkte jeg: ’Det her er genialt. Det skal jeg bare lære’. Jeg valgte at tage grundkurset i Sigma. Og et par gange i starten bestilte jeg eneundervisning over telefonen. Det var genialt. Det gav rigtig, rigtig meget, siger Johnny Larsen, der glæder sig over de mange muligheder, der ligger i programmet.

Snart bliver det også muligt at udskrive produktionskort fra Sigma, så der er fuldstændigt overblik over, hvad en opgave går ud på og hvilke krav, der stilles til den. Den avancerede opgaveseddel vil give synlighed, bedre kommunikation mellem parterne og utvetydig dokumentation for, hvad der er aftalt.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.