Vælg en side

KUNDECASE

Gottlieb Paludan

INTELLIGENT VÆRKTØJ GIVER KONKURRENCEFORDELE

Hos arkitektfirmaet Gottlieb Paludan har man for længst gennemskuet, at klog software er vejen frem. Et kalkulationsværktøj skal nu være med til at øge konkurrenceevnen.

Alle kan kalkulere

“Det er et væsentligt konkurrenceparameter at levere det gode design kombineret med den gode økonomi”, forklarer Erik Falck Jørgensen.

De nye bygherrekrav betyder, at flere begynder at arbejde objektorienteret. Men ikke alle har indset, hvilke konkurrencefordele, der ligger i at arbejde med intelligent software. Som for eksempel kalkulationsprogrammer.

“Hvis værktøjet er på plads, kan ALLE kalkulere”, siger Erik Falck Jørgensen.

“Som arkitekter skal vi koncentrere os om design. Jeg skal ikke bruge min tid på regneark. Det skal være sådan, at når jeg har tegnet, har jeg også regnet.”

Løsningen for Erik Falck Jørgensen og hans kolleger hedder Sigma. Nu slipper de for selv at opfinde formler, og programmet understøtter de nye, digitale krav, så det f.eks. er muligt at udtrække mænger fra CAD-tegninger og indlæse dem direkte i kalkulationen. Et helt byggeri kan prissættes direkte ud fra CAD-tegningen.

Værdien af et rigtigt værktøj

Erik Falck Jørgensen glæder sig over, at Sigma gør beslutningsprocessen meget kortere.

“Det der før tog en uge, tager nu kun en dag.”

Den direkte integration mellem Sigma og CAD fører til mindre risiko for tabt information mellem tegning og kalkulation. Små ændringer i tegningen kan genberegnes uden besvær, selv i sidste øjeblik.

“Integration er vigtigt, og jo mere software, der taler sammen, jo større bliver sikkerheden.”

Af samme årsag mener Erik Falck Jørgensen, at bygherrerne i fremtiden vil kræve, at deres samarbejdspartnere bruger klogere værktøj. Ellers finder de en anden rådgiver.

“Det der før tog en uge, tager nu kun en dag.”
,siger Erik Falck Jørgensen.

Work smarter, not harder

For Erik Falck Jørgensen er pengene til ny, intelligent software givet godt ud.

“Hvis manden bliver dygtigere og hurtigere, så tjener det sig hurtigt hjem.”

Om fremtiden spår han, at det vil gå med kalkulationsværktøjerne som med CAD.

“Nogle håber sikkert, at det går væk af sig selv, men branchen bliver nødt til at bruge klogere værktøj, for at honorere fremtidens krav.”

Mere intelligent værktøj betyder til gengæld også, at mange opgaver bliver mindre krævende. Det viser historien.

I dag bliver alt tegnet i CAD. For 15 år siden sagde man, ’okay, hvis jeg skal bygge en lufthavn bruger jeg CAD’. Nu tegner man cykelskure i CAD! Sådan vil det også gå med kalkulationsværktøjer.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.