Vælg en side

KUNDECASE

HHM A/S

HHM SKIFTER KALKULATION I REGNEARK UD MED SIGMA

Et godt overblik og præcise kalkulationer kan nemt blive afgørende for, om et byggeprojekt ender i plus eller minus. En af måderne at undgå tabsgivende projekter på er ved at bruge det rigtige kalkulationsværktøj.

Før vi fik Sigma til kalkulation, sad vi og fedtede med excel-ark, fortæller Lau Johansen, tilbudschef i HHM A/S. Han har arbejdet i virksomheden i adskillige år, og han var med, da de for snart ti år siden tog kalkulationsværktøjet Sigma i brug.

For ham var det et fornuftigt valg, og i dag er der to beregnere, der arbejder fuld tid med Sigma samt et par andre medarbejdere, der bruger programmet lidt ind i mellem.

Vi valgte at droppe Excel for at gøre det nemmere for os alle sammen. En kort overgang brugte vi også EXACT-calc, men Sigma gik et skridt videre og har mange flere faciliteter, forklarer Lau Johansen.

Kalkulation der fører til de rigtige tilbud

HHM A/S’s tilbudschef er ikke i tvivl om, at et professionelt kalkulationsværktøj som Sigma giver et solidt grundlag, fordi man med et godt og gennemtænkt tilbud kan byde med den rigtige pris.

Det er noget skidt, hvis man kommer af sted med det forkerte tilbud. Hvis det er for dyrt, får man ikke opgaven. Og hvis det er for billigt, så tjener man ikke noget på den, siger han.

For Lau Johansen er det opbygningen af en kalkulation som er det væsentlige. Den skal give et struktureret overblik over de forskellige dele, og i Sigma kan han nemt lave materialelister, gennemskue kostpriser, omkostningstillæg mm. Det er alt sammen med til at effektivisere arbejdet og sikre at økonomien holder sig på sporet.

Det er jo vores daglige brød, det her handler om, og Sigma er en slags huskeliste, hvor man hurtigt kan se, om der er noget, man skal tage stilling til. Man får et overblik over hvad kalkulationen indeholder, og det er sikkerheden, når man skal sende et tilbud afsted – at man har været hele processen igennem. Omhyggeligheden gør, at man bliver tryg ved det, forklarer HHM’s mangeårige tilbudschef.

”Det er noget skidt, hvis man kommer af sted med det forkerte tilbud. Hvis det er for dyrt, får man ikke opgaven. Og hvis det er for billigt, så tjener man ikke noget på den”, siger Lau Johansen

Hurtigere og nemmere arbejdsgang

For Lau Johansen er Sigma også ensbetydende med en betydeligt nemmere hverdag ift. virksomhedens arbejdsgang.

Med Sigma arbejder vi på en helt anden struktureret måde, end vi gjorde med Excel. Vi sparer en del tid på gennemgange med direktøren eller sektionschefen, som typisk lige skal kigge over skulderen og se, hvordan slagsprisen er, inden tilbuddet ryger afsted.

Tilbudschefen uddyber, at det med Excel var en besværlig gennemgang, hvor de var nødt til at gå i detaljer, mens det med Sigma er en langt hurtigere og mere overskuelig proces, fordi nøgletallene er synlige, og han tilføjer:

Samtidig sparer vi jo også tid, fordi vi kan genbruge. Hvis der er en tilsvarende aktivitet i nyt projekt, så kopierer vi det bare over. Det er nemt, selvom man selvfølgelig ikke skal kopiere blindt, siger Lau Johansen, der alt i alt er meget begejstret for Sigma.

Det bedste er, at man er tvunget til at stille kalkulationen op i struktureret form, og derfor kan alle sætte sig ind i og se værdien af og meningen med det. Der er så meget i en kalkulation, der kan gå galt, men med Sigma får man hurtigt overblik over nøgletallene, og det giver tryghed, slutter tilbudschefen.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.