Vælg en side

KUNDECASE

Skælskør Anlægsgartnere A/S

SIGMA FALDT I GOD JORD

Skælskør Anlægsgartnere A/S indførte Sigma for godt tre år siden, fordi produktchefen havde fundet ud af, at her var et program, der kunne tilpasses virksomhedens kalkulationsbehov. Siden er it-løsningen vokset fra at omfatte blot én licens til hele 12. Og det er kun starten.

“Sagerne skal ikke være ret store, før det rent tidsmæssigt betaler sig at starte Sigma op”, fortæller Jakob Steen Jensen, der til daglig er projektleder i Nyanlægsafdelingen hos Skælskør Anlægsgartnere A/S.

Han har været i virksomheden i fire et halvt år og sidder primært og tilbudsberegner på kontoret. Samtidig er han Sigma-ansvarlig og har derfor indgående kendskab til programmet.”

“Ligesom med alle andre it-programmer har det taget lidt tid at få kendskab til programmet – at få opbygget biblioteker, lavet udskriftsmateriale og så videre. Men Sigma har den store fordel, at det kan tilpasses vores behov fuldstændigt,” forklarer Jakob Steen Jensen.

Hurtigere arbejdsgang

Selvom det kan opleves som lidt af en omvæltning at gå over til en professionel it-løsning, giver det som regel god mening. Det gjorde det også hos Skælskør Anlægsgartnere A/S. Hvor de ældre herrer før regnede med pen og papir og de lidt yngre medarbejdere sad med Excel, skal de nemlig nu kun indtaste tingene én gang. Og det sparer dem for en masse tid i deres daglige arbejde.

“Nu kan vi trække tilbudslister ind, regne tilbuddet og trække alle mulige data ud fra vores kalkulationer. Det er meget hurtigere at arbejde med,” siger Jakob Steen Jensen.

Meget af det, der før i tiden skulle gøres manuelt, kan medarbejderne altså nu klare med et enkelt klik med musen. Og det er bare én af de mange fordele ved Sigma.

“Sagerne skal ikke være ret store, før det rent tidsmæssigt betaler sig at starte Sigma op”, fortæller Jakob Steen Jensen, projektleder hos Skælskør Anlægsgartnere A/S.

“Jeg bruger det også selv på den måde, at jeg laver scenarier. Hvad skal en underentreprenør have? Hvad kan vi selv udføre det for? Sigma er et ganske udmærket værktøj til at gå ind og styre sin kalkulation på. Også den del med materialepriser. Man kan gå ind i arket og regulere priser løbende, for eksempel hvis der er en central ændring på prisen for jord eller timeløn,” forklarer Jakob Steen Jensen.

Sigma hjælper til vidensdeling

Jakob Steen Jensen beretter, at økonomiafdelingen lige er gået over til et nyt økonomistyringsprogram.

“De er stadig i opstartsfasen, men planen er, at alting kommer til at spille sammen.” 

Og en af de helt store fordele ved Sigma er da også, at det er fremtidssikret og kan integreres med en lang række andre programmer som fx Word, Excel og Navision.

Projektlederen erkender, at it nogle gange kan synes tungt at komme i gang med. Derfor glæder han sig særligt over, at selv de af hans kollegaer, der har rundet de 50 år, udtrykker ønske om at komme med på Sigma-vognen.

“Vi beskæftiger os med alt inden for anlægsgartneri og kommer typisk ind i billedet på de store byggesager, når huset og alting er udført. Vi regulerer jord, udfører belægninger, sår græs, opsætter legepladser, hegn og så videre, så udenomsarealerne også bliver pæne,” forklarer Jakob Steen Jensen.

Lidt afhængigt af årstiden beskæftiger den grønne virksomhed over 250 medarbejdere, hvoraf ca. 25 sidder fordelt på de tre kontorer i henholdsvis Skælskør, Odense og Ølstykke. Dertil kommer de underentreprenører, der er tilknyttet pladserne.

“Mit ønske er, at vi alle kommer til at bruge Sigma, så alle kan få indblik i hver enkelt sags materiale og se, hvordan sagerne hænger sammen,” slutter Jakob Steen Jensen.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.