Vælg en side

KUNDECASE

Skive Kommune

SIGMA HJÆLPER SKIVE KOMMUNE

Der bliver lavet mange kalkulationer rundt omkring i landets kommuner. Hos Vej og Park i Skive Kommune har formanden for Forsyning, Niels Martin Riis, opdaget nogle af de helt store gevinster ved at skrotte det gamle regneark til fordel for et professionelt kalkulationsværktøj.

Som offentlig instans kan Skive Kommune ikke gå ind i offentlige licitationer. Til gengæld afgiver de i stedet ofte kontrolbud på priser og har derfor mange kalkulationsopgaver, de skal udføre.

Niels Martin Riis, der er formand i afdelingen Forsyning i Park og Vej i Skive Kommune, løser bla. opgaver inden for kloak, vand og veje.

“Vi afgiver pris, når vi bliver bedt om det, men hvor vi før sad med regneark og bogformatet af V&S Prisbøgerne, er vi nu gået over til Sigma. Vi har haft programmet i et års tid, og det er klart en gevinst, at vi hurtigt kan slå op i V&S Prisdatabasen og ændre priserne. Med Sigma er det hurtigere og nemmere at gå ind og ændre enhedspriser og se, hvordan det hele hænger sammen. Dér har programmet sin force”

Tidsmæssig besparelse

Niels Martin Riis er lige nu igang med en opgave omkring industriudstykning. Det er en opgave, der er løst stort set hele vejen med Sigma, hvilket betyder, at der er afgivet pris og tilbud gennem Sigma.

Der var nogle enklete ting som ikke fandtes i V&S databasen, men så kunne han selv lægge det ind og hermed var opgaven ganske enkel.

“Tidsbesparelsen bliver større og større efterhånden som vi lærer Sigma at kende, men det er klart det tager lidt tid. Sådan er det i den her it-verden, hvor man skal ind i sagerne. Når man er presset tidsnæssigt, så har man det med at ty tilbage til det gamle, fordi man ikke har tid til at sætte sig ind i det nye”.

Men selvom det kræver en indsats at få fuldt udbytte af det nye værktøj, oplevede Niels Martin Riis helt fra begydelsen, at der var store fordele ved at gå over til Sigma.

Overblik og fleksibilitet

“Det bedste ved Sigma er helt givet, at vi meget hurtigt kan få overblik for eksempel over enhedspriser og mængder. Når forudsætningerne for opgaven ændres kan vi få overblik over, hvad det betyder for det samlede forløb, for maskiner, mandskab og så videre. Det er for mig at se absolut en af de store gevinster”, fortæller Niels Martin Riis.

“Vi er ikke kommet så vidt endnu, at vi rigtigt udnytter bibliotekerne i Sigma, men det er planen, helt klart. Det er dér, endnu større gevinster kan hentes”, siger Niels Martin Riis.

Som så mange andre oplever han ofte, at forudsætningerne for et tilbud kan ændre sig løbende.

”Der sidder en masse rådgivere, som laver en masse fint arbejde, som bare ikke altid kan bruges i den virkelige verden. For eksempel når vi får et tilbudsarbejde, som vi skal komme med en pris på, så er det måske pludselig en anden rørtype eller dimension, der skal bruges. Eller en anden dybde, vi skal grave rørene ned i. Så ændrer det hele sig og vi snakker så om en anden pris”, siger han.

Derfor sætter Niels Martin Riis stor pris på den fleksibilitet, som Sigma giver ham i det daglige arbejde med kalkulationer. Det spiller ingen rolle, om der er rettelser til materiale eller mængde, for han kan så at sige sætte andre tal ind, mens han har ”kunden” i røret.
”Det er det, vi oplever som den store gevinst nu. En endnu større tidsmæssig gevinst kommer senere, det er jeg overbevist om.”

Genbrugsgevinst

Niels Martin Riis er for tiden alene om at bruge Sigma i afdelingen Forsyning.

”Indtil for nyligt var vi to, der beregnede i Sigma, men min kollega er stoppet, så dermed er det kun mig, der bruger det lige nu. Vi var sådan cirka lige langt med at lære at bruge programmet, men ellers er det jo håbløst, når der forsvinder viden ud af afdelingen.”

Problemet med at der jævnligt forsvinder værdifuld viden fra en virksomhed eller en afdeling løses ellers nemt ved at benytte sig af databaser. Og netop Biblioteket, hvor man kan opbygge sin egen erfaringsdatabase, er en af styrkerne ved Sigma.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.