Vælg en side

KUNDECASE

Vorbasse Tømrer og Snedker

DET HELE PÅ DEN HALVE TID

Tømrermester Lars Bregndahl Poulsen var godt træt af at taste de samme ting om og om igen i Excel, hver gang han skulle lave et tilbud. Nu er han i stedet gået over til et effektivt kalkulationsværktøj, og resultatet er til at tage at føle på: Mindre arbejde og bedre projekter.

Det er ikke længere så tung en opgave at komme i gang med et tilbud. Det går alt andet lige noget hurtigere, og det er meget nemmere at overskue når jeg er færdig.”

Lars Bregndahl Poulsen blev selvstændig for otte år siden, da han sammen med en partner startede Vorbasse Tømrer og Snedker. For fem år siden trak partneren sig ud, og så stod Lars Bregndahl Poulsen pludselig alene med alt det administrative arbejde, inklusive tilbudsberegning.

Halveret arbejdstid

Netop tilbudsberegningen syntes Lars Bregndahl Poulsen i mange år var en sur tjans.

eg kørte det hele i hånden, men jeg var træt af ikke at have nogen referencer fra tidligere projekter, hvor jeg vidste, at jeg havde lavet noget lignende.”

Som så mange andre, arbejdede han i Excel, hvor han sad og tastede alting ind, gang på gang. Lige indtil for halvandet år siden, hvor en kollega fra branchen fortalte ham, at der var en smartere – og langt hurtigere – måde at gøre tingene på.

 

Lars Bregndahl Poulsen gik på internettet og fandt frem til kalkulationsprogrammet Sigma, som kollegaen havde anbefalet ham. Fra hjemmesiden kalkulation.dk downloadede han straks en demo-version.

Så gik jeg bare i gang, men det gik langsomt i starten, fordi det var uden oplæring. Men i foråret tog jeg på et af CodeGroups kurser, og nu er jeg begyndt at bruge programmet rigtig meget.”

Tømrermesteren fra Vorbasse har nu for alvor opdaget, at der er rigtig mange fordele ved at bruge Sigma til kalkulation.

Rent tidsmæssigt betyder det meget. Det er overskueligt med tilbuddet, og man kan stille det op næsten som man har lyst til. Og det bliver bare nemmere og nemmere for hver gang, fordi det er nemt at hente informationerne i biblioteket. Ja, jeg vil næsten sige, at det halverer arbejdstiden!”

Flere og bedre projekter

For Lars Bregndahl Poulsen har Sigma betydet, at han kan nå at regne flere tilbud – og bedre tilbud. Der er mere tid til at gå i dybden, og med programmet undgår han nemmere at lave fejl.

“Jeg sparer jo også tid på for eksempel tilbudsbrev, forside og indhold. Før sad jeg og regnede i Excel, og så skulle jeg over i Word og lave forside og flytte frem og tilbage. Det blev hurtigt meget bøvlet. Men i Sigma kommer det helt af sig selv. Ikke bare med forsiden. Alle skabeloner med udskrifter ligger klar. Det er nemt.”, siger Lars Bregndahl Poulsen.

Der er en ting, som er rigtig godt ved Sigma. Når man selv regner med, at man er færdig og kommer frem til slutskemaet, så kommer der en advarsel, hvis der for eksempel mangler en pris på en mængde et sted. Så stopper systemet op og siger ’Hov, der er jo ikke sat penge af til det her’. I Excel ville jeg måske ikke have opdaget, at jeg manglede at udfylde noget – at der bare stod nul kroner. Men den hænger man jo på, hvis først tilbuddet er sendt af sted.”

Og bedre tilbud fører typisk også til bedre projekter, har Lars Bregndahl Poulsen erfaret.

Når man så har lavet tilbuddet, er det uhyre nemt at finde rundt i. Jeg kan nemt finde ud af, hvor smertegrænsen er, og så ved jeg, at jeg ikke kan gå længere ned i en forhandlingsrunde.”

For Lars Bregndahl Poulsen har det større overblik derfor betydet, at han har lettere ved at gennemskue, hvornår det kan svare sig at sige ja til et projekt. Og hvornår man skal takke nej.

Jeg har oplevet en kunde, der blev ved med at trykke prisen, så vi til sidst kom under smertegrænsen. Der endte jeg med at sige, at den opgave vil vi ikke have, for jeg vidste, at vi ikke ville kunne tjene noget på den.

Men Lars Bregndahl Poulsen glæder sig måske i virkeligheden allermest over, at han har fået frigjort tid, så han kan nå at følge op på de tilbud, han afgiver.

Hvis jeg ikke havde Sigma, ville jeg simpelthen ikke nå at lave opfølgning. Mange gange får man ikke opgaven, fordi man ikke får fulgt op på tilbuddet. Nu har jeg tid til at ringe op og spørge, om det var noget. Om der eventuelt er rettelser til materiale eller mængde. Og nu kan jeg sætte andre tal ind, mens jeg har kunden i røret. Jeg kan hele tiden svare dem. Det er så nemt med Sigma.

Professionel kalkulation

Der er ingen tvivl om, at tømrermesteren har fundet en god ven i Sigma. Han sparer en masse tid, og han har fået større overblik. Det giver ham på mange måder en god fornemmelse.

Det hele fremstår mere professionelt. Det betyder også meget for kvaliteten af efterkalkuleringen. Hvis vi har udført en opgave og det viser sig, at det ikke står mål med beregningen, er det nemt at justere i biblioteket. Hvis vi har prissat et beslag til noget, og det viser sig at være dyrere i virkeligheden, så ligger den rigtige pris der til næste gang. Det er faktisk helt fantastisk. Det er det, der redder hele butikken. For man laver forhåbentlig kun fejlen én gang!, siger Lars Bregndahl Poulsen.

Der er flere andre fordele ved Sigma, som han også gerne vil fremhæve, bl.a. at det er nemt og hurtigt at lave professionelle udskrifter med programmet.

Jeg sparer jo også tid på for eksempel tilbudsbrev, forside og indhold. Før sad jeg og regnede i Excel, og så skulle jeg over i Word og lave forside og flytte frem og tilbage. Det blev hurtigt meget bøvlet. Men i Sigma kommer det helt af sig selv. Ikke bare med forsiden. Alle skabeloner med udskrifter ligger klar. Det er nemt.”

Alt i alt mener Lars Bregndahl Poulsen, at en investering i et kalkulationsværktøj er rigtig godt givet ud.

“Overordnet set kan jeg nu med en rimelig mavefornemmelse sige, hvordan det går med forretningen. Det er meget mere overskueligt med Sigma. Det er nemmere for hele firmaet, siger han og tilføjer grinende, at privatlivet også har vundet lidt på det.”

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går
og hvor meget tid du kan spare.

Prøv det selv

Vil du opleve hvor meget tid Sigma kan spare dig for, når du beregner dit byggeprojekt? Så hent en gratis version af Sigma her!

Du bliver forbavset over, hvor hurtigt det går og hvor meget tid du kan spare.