Vælg en side

20 procents flere anlægsgartnere skifter til Sigma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bedre overblik, skarpere priser og markante tidsbesparelser – inden for de seneste tre år har 20 procent flere anlægsgartnere skiftet til det professionelle kalkulationsprogram Sigma, der med flere end 4000 brugere inden for bygge- og anlægsbranchen, er det mest anvendte kalkulationssoftware i Danmark.

Skarpere priser hos F.J. Poulsen

For beregner Mike Sheridan hos anlægsgartnervirksomheden F.J. Poulsen A/S i Taastrup har overgangen til det professionelle kalkulationsprogram Sigma være nem, fordi han i forvejen havde kendskab til Excel. Med Sigma er det nemt at regne alle tilbud og dette inkluderer nu også de store og komplekse tilbud.

– Jeg udarbejder typisk tilbud fra 100.000 kr. til 40 millioner kr. Men med Sigma har jeg hele tiden overblikket, der betyder, at jeg kan jeg regne tilbud meget mere detaljeret, der er færre fejl og priserne er skarpere end tidligere, forklarer Mike Sheridan.

Han indførte for 2,5 år siden det professionelle kalkulationsprogram i tilbudsgivningen hos F.J. Poulsen A/S, der i dag beskæftiger 70 ansatte.

Tættere på kostprisen

Med strukturerne fra en underliggende database bygger Sigma på en brugervenlig og regneark-lignende brugerflade. Men i tillæg til f.eks. Excel, så har Sigma indbygget en kalkulationsmotor, der sikrer præcise beregninger. Alle materialer, lønninger og andet indregnes nemt, og det giver derfor fuldt overblik over omkostningerne.

– Nu har jeg en større sikkerhed for, at jeg regner rigtigt. Jeg har en sikkerhed for, at de materialer, timer mm. som jeg taster ind, også kommer med i det samlede regnestykke, fordi det sker automatisk. Og med det overblik jeg har nu, er fejlrisikoen minimeret, samtidig med, at jeg har større sikkerhed for, at min kostpris er præcis, siger Mike Sheridan.

Professionalisering af tilbudsgivningen

Hos Sigma Estimates peger adm. direktør Magnus Therkildsen bl.a. på, at manglende overblik over kalkulationen samt minimal eller slet ingen genbrug, er nogle af de helt store udfordringer i tilbudsfasen. Men med Sigma er det muligt at genbruge viden fra tidligere projekter, og det er en af de afgørende faktorer, når flere og flere i byggebranchen vælger at professionalisere tilbudsgivningen.

– Gennem de senere år har udviklingen mod en professionalisering af tilbudsgivningen – blandt især entreprenører og byggefirmaer – for alvor taget fart. Der er hård konkurrence i byggebranchen, og for de fleste handler det om at undgå tab og effektivisere i alle led. Og optimeringen starter jo allerede ved kalkulationen, siger Magnus Therkildsen.

I dag er Sigma en integreret del af undervisningen hos bl.a. Jordbrugets Uddannelsescenter, Skovskolen – Skov & Landskab, Erhvervsakademi Sjælland – Have- og Parkingeniør uddannelsen, samt mange andre erhvervsskoler, der tilsammen udgør mere end 22 skoler og uddannelsescentre i Danmark alene.