Vælg en side

Bygtek: Digitalisering kræver ledelse og motiverede medarbejdere, der sammen kan løfte væksten.

 

Hos Odense Bygningsservice er administrerende direktør Lars Erik Nielsen ikke i tvivl når det gælder vejen til succes og god forretning. Det gælder om at være med på digitaliseringsbølgen for at blive mere effektive. Men en forandringsproces er ikke bare noget man indfører over natten.

Det kræver motivation, gennemskuelighed og det er en ledelsesopgave at sørge for at alle medarbejdere føler sig trygge for at det bliver en succes. Det gælder for ledelsen om at synliggøre for hver enkeltmedarbejder, hvad de får ud af det samt lytte til hvordan det bedst kan implementeres i medarbejderens hverdag

Hos Sigma Estimates faciliteres workshops, hvor man samlet rundt om bordet synliggøre, hvordan mange processer kan gøres korte, mere simple og derved reducere fejlmuligheden samt få tid til det man brænder for – nemlig selve byggeriet og forretningen.

– Vores ambition er at vokse 20 procent årligt. Den vækst kommer ikke uden, at jeg har motiverede medarbejdere eller kan tiltrække nye. Jeg har eksempelvis 13 funktionærer/byggeledere ansat, hvor alle sidder og udregner tilbud. Men de vil langt hellere ud på byggepladsen og være hos kunderne. Og det har været en stor del af årsagen til, at vi digitaliserer, siger Lars Erik Nielsen.

Implementering deles op i tre faser:

Før: Hvordan gør vi nu og hvordan kan det forbedres? Hvilke medarbejdere har det indflydelse på og hvilke konkrete forandringer vil det betyde?

Implementering: I hvilket tempo skal ændringerne indføres? Hvordan træner og underviser vi medarbejderne? Hvordan måler vi om det bliver en succes og hvordan sikrer vi, at medarbejderne ved, hvornår det er en succes?

Opfølgning: Videreudvikling af løsning/forbedring, tilpasning til nye områder, sikring af support, opfølgning på medarbejdernes oplevelse.

 

Læs hele artiklen her: https://bygtek.dk/artikel/byggeri/100–digitalisering-skal-motivere-medarbejderne