Vælg en side

CCS tilbudslister i Sigma

Administrerende direktør Magnus Therkildsen fra Sigma, der har integreret tilbudslisteformatet CCS i sit kalkulationsprogram.

Fremtrædende aktører er gået sammen for at fremme XML-standarden

I det seneste år er CCS-tilbudslisten gået fra at være en god idé til at være et værktøj, der kan anvendes i rigtige udbud, og mandag den 19. september var værktøjet på dagsordenen under Bips-konferencen i Nyborg.

Cirka samtidig gik websitet tilbudslister.dk online som et led i forsøget på at gøre CCS-tilbudslisten til en fælles standard i byggebranchen. Her kan man, ganske gratis, oprette og strukturere tilbudslister – og sikre at udbudsmaterialet er let at gå til for alle parter. Strukturen ensrettes på tværs af værdikæden og skaber grundlaget for en mere klar kommunikation.

– Det er ekstremt vigtigt, at byggebranchens aktører så hurtigt som muligt får mulighed for at arbejde i den nye standard for tilbudslister og får det inkorporeret i deres daglige arbejde, siger projektchef Søren Spile fra Bips.

ccs-i-sigma

For bygherren er der mindre behov for at indregne risikotillæg, og det bliver nemmere at udarbejde udbudsmateriale. For den projekterende er der mulighed for at skabe digital sammenhæng mellem ilbudslister, beskrivelser og bygningsmodel. For den udførende bliver det lettere at oprette tilbud og videresende disse til underleverandører, der skal byde på dele af opgaven.

Bips har sammen med Dansk Byggeri og arkitekt Tore Hvidegaard fra 3dbyggeri stået bag udviklingen af tilbudslister.dk for midler bevilget af Grundejernes Investeringsfond. Der er således tale om et nonprofit-projekt, som foreløbigt er finansieret frem til udgangen af 2017. Projektet har været undervejs i et års tid og har de seneste måneder kørt i en beta-version.

Indlægget om digitale tilbudslister på Bips-konferencen blev afholdt af Torben Hessing-Olsen fra Dansk Byggeri, Jesper Pildal Hansen fra JJW Arkitekter og Magnus Therkildsen fra Sigma Estimates, der som den første udbyder har integreret CCS-tilbudslisten i sit kalkulationsprogram.