Vælg en side

CREO Arkitekter; Digitale tilbudslister indsnævrer usikkerheden i budgettet

På de mere komplicerede projekter, herunder bl.a. sygehusbyggerierne, bruger CREO Arkitekter Sigma til at udarbejde de første budgetter og overslag – det kan ifølge Tommy Nielsen beløbe sig til flere mia. kr. Sigma er et hurtigt og præcist værktøj i modsætning til f.eks. Excel. Bl.a. er det muligt at genbruge egne erfaringstal fra tidligere projekter og der er en direkte kobling til V&S prisdatabaser.

På Gødstrup projektet udnytter vi i øjeblikket fordelene ved at genere digitale tilbudslister i Sigma programmet, der hiver mængder ud direkte fra bygningsmodellerne i Revit modellen og kobler det sammen som tilbudslister til håndværkere. Det giver håndværkerne et præcist og ensartet grundlag at afgive deres priser ud fra. På den konto indsnævrer vi også usikkerheden i budgettet, forklarer IKT koordinator hos CREO Arkitekter Tommy Nielsen.

For CREO Arkitekter er koblingen mellem 3D og 5D med til at projektlederne bevarer overblikket. Samtidig er en masse manuelle arbejdsprocesser nu automatiseret, og det sparer en masse tid og minimerer risikoen for fejl. Det er også nemmere at få et overblik over, om alt er kodet og evt. klassificeret. Projektlederne er derfor langt bedre klædt på, fordi de nu har styr på, hvad projektet indeholder af mængder og derfor har kvalitetssikring af alle data.