Vælg en side

Dansk Byggeri: Flere virksomheder skal afgive præcise tilbud

Som led i en klar strategi om at få endnu flere virksomheder i byggebranchen til at udføre bedre og sikre beregninger af tilbud, har Dansk Byggeri indgået en aftale med Danmarks mest benyttede kalkulations- og tilbudsprogram Sigma.

En korrekt og sikker beregning af tilbud er et meget vigtigt afsæt for, at al bygge- og anlægsaktivitet bliver en succes. En afgivet pris er næsten altid bindende, og derfor er det vigtigt at tilbudsberegningen gennemføres på et sikkert og veldokumenteret grundlag, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Tilbudsberegningen danner efterfølgende grundlag for udførelse, hvorfor prisen skal være korrekt, realistisk og konkurrencedygtig.

Samtidig skal data fra kalkulationen også efterfølgende gerne kunne bruges som grundlag for produktionsplanlægning og bestilling, hvilket stiller krav til sammenhæng og fleksibilitet i det tilbudsprogram som anvendes, forklarer Michael H. Nielsen.

Sparer tid og undgår tabsgivende projekter

Med ca. 4500 brugere er kalkulationsprogrammet Sigma i dag det mest anvendte professionelle kalkulationssoftware målrettet byggebranchen. Sigma erstatter lommeregneren og de gængse regneark blandt håndværkere og entreprenører, og den udvikling forstærkes af den digitaliseringsbølge, der i øjeblikket skyller hen over byggebranchen.

Der er fuld damp på digitaliseringen hele vejen rundt i byggebranchen. Sigma er blevet en stor del af den digitalisering, fordi værktøjet hjælper til en god økonomi i projekterne, herunder skarpere priser samt præcist overblik over dækningsbidrag, så virksomhederne kan undgå de tabsgivende projekter, forklarer Thomas Kolenda fra Sigma Estimates.

25 pct. rabat til Dansk Byggeris medlemmer

Sigma Professionel koster kun 239,- kr. om måneden + opstart. Opstarten kan bl.a. fås i en samlet opstartspakke, indeholdende en Sigma Professionel licens, 2 timers kom-i-gang assistance til hjælp og opsætning samt et introduktionskursus. Opstartspakkens indhold koster normalt 13.800 kr., men til Dansk Byggeris medlemmer gives der en samlet rabat på 25 procent, dvs. en besparelse på 3.480 kr.

En dugfrisk analyse fra Dansk Byggeri viser, at brugen af it-systemer til at understøtte forretningsdriften vinder mere og mere frem i disse år. Og det gælder også anvendelse af programmer til tilbudskalkulation, hvor de ledende virksomhede har forstået budskabet.

Yderligere oplysninger:

Henrik Steen Hansen, pressekontakt Sigma Estimates 31233092