Vælg en side

Klar til bygherren

img_9470  img_1094

Teknologien og de digitale værktøjer kan levere det vi efterspørger, nu skal vi blot have kickstartet den tredje æra. Vi skal nu til at udnytte al den teknologi vi har, herunder brugen af Big Data.

Det stod klart efter seminaret Klar Til Bygherren forleden, da Sigma i samarbejde med Autodesk, Projectspine og Likan havde inviteret 65 brancheaktører til dialog på DTU. Her stillede Årstiderne Arkitekter, Sweco, Optimise samt NCC skarpt på håndtering af digitale data – IKT, BIM, VDC samt 2D 3D og 5D.

Som vi fik en god fornemmelse af, så er fremtidens teknologier allerede klar og er rykket ind hos en del arkitekter, rådgivere, entreprenører i større eller mindre grad. Nu skal vi som branche og mennesker blot selv kunne følge med, siger Susanne Lund og uddyber:

Som nogle af indlægsholderne også gjorde det klart – det handler ikke kun om digitale værktøjer, det handler i lige så høj grad også om metoder i de forretningsmæssige processer, datastruktur, samarbejde og mennesker

Digital implementering  i rette tempo

Nutidens stærkt voksende krav til samarbejde med bygherren er mere og mere digitalisering. Det skyldes et ønske om at opnå bedre projekter, hvor økonomi og slutresultat hænger solidt sammen.

Her viste NCC fordelene ved VDC, hvordan de inviterer inden for i bygningsmodellerne inden første spadestik, hvilket bl.a. i høj grad er med til at give alle parter værdi og bedre projekter, fordi man kan have nok så gode planer, men når man så ser det i VDC modellen, så giver det hele måske pludselig en anden mening.

IKT/VDC/BIM er ikke et kompliceret it- eller software-system. Det er snarere en metode, og den kan bruges af alle i byggeriet. Hvis den løftes ind i virksomheden og dens projekter i rette tempo, vil den bidrage positivt til forretningen, særligt fordi økonomien i et projekt bliver mere realistisk.