Vælg en side

Nyt samarbejde giver Pihl & Søn adgang til de bedste BIM talenter i tilbudsafdelingen

Med erfarne beregnere og professionelle værktøjer som bl.a. kalkulationsprogrammet Sigma og 3D programmet Revit, er tilbudsafdelingen hos Pihl & Søn A/S gearet til vækst og profitable projekter. Et nyt samarbejde med BIM programmet Archi Brains sikrer nemlig Pihl BIM assistance fra de bedste studerende, så man hele tiden er på forkant med den digitale udvikling. Et parløb der foreløbig har udmøntet sig i tre fastansættelser efter endt studietid.

Hos Pihl, der er en del af Pihlkonsortiet bestående af Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S, har man som led i en klar vækst- og digital ambition, indgået et tæt samarbejde med virksomheden Archi Brains, der har specialiseret sig i at koble unge BIM-talenter sammen med virksomheder i byggebranchen.

– Samarbejdet med Archi Brains sikrer, at vi hele tiden kan være på forkant med udviklingen, fordi vi kan få nøjagtig de kompetencer, vi har brug for. Talenterne har været en stor hjælp i opbygningen af vores digitale del af tilbudsafdelingen, hvor vi bl.a. udnytter fordelene ved at anvende 3D programmet Revit og kalkulationsprogrammet Sigma (5D), forklarer tilbudschef Søren Jensen hos Pihl & Søn.

For Søren Jensen og hans folk er digitale værktøjer som kalkulationsprogrammet Sigma afgørende for, at det er det samme grundlag og oversigt alle i tilbudsafdelingen beregner ud fra. Samtidig kan der regnes tilbud hurtigere og man mister ikke overblikket på de mest komplekse sager – der er simpelthen en højere sikkerhed.

– Vores store erfaring inden for byggeriet koblet sammen med bl.a. Sigma og Revit programmerne giver os simpelthen bedre overblik, struktur og mulighed for at sende flere tilbud ud af døren, fordi vi kan regne hurtigere. Og her har talenterne bl.a. hjulpet os med at udnytte de digitale muligheder endnu bedre, siger Søren Jensen.

Succes med erfaring og digitale værktøjer

Det er bl.a. den 29-årige uddannede tømrer og nu fastansatte bygningskonstruktør hos Pihl, Henrik Højbjerg Madsen, der via Archi Brains BIM program var med til at opbygge tilbudsafdelingens digitale stuktur mens han studerede på Københavns Erhvervsakademi(KEA)

Henrik Madsen er Revit certificeret og oplært i programmerne Sigma, opmålingsprogrammet Bluebeam samt BIM programmet Solibri.

– Jeg kom jo ind med den sidste nye viden om de digitale værktøjer, hvor jeg bl.a. kunne give tilbudsafdelingen et bedre indblik i, hvordan de kunne udnytte deres eksisterende værktøjer endnu bedre – men også tilføre nye, bl.a. digital opmåling. Til gengæld fik jeg suget al Søren Jensens enorme viden fra byggeriet til mig, og den kombination af det digitale og det erfaringsmæssige går op i en højere enhed for os begge, siger Henrik Højbjerg Madsen.

Henrik Højberg Madsen pointerer endvidere, at når man som ham bliver hentet ind til en specifik opgave hos Pihl, så får man jo en del mere ansvar end med den almindelige praktik, og det er med til at give en helt anden erfaringsdynamik.

Nyeste udvikling og praksis hånd i hånd

Archi Brains er stiftet i 2016 som en konsekvens af et stigende behov for mere agil projekthjælp og et kompetenceløft hos virksomhederne inden for det digitale byggeri. Archi Brains er en digital rugekasse for talenter inden for arkitektfaget, ingeniører samt konstruktører.

– Nyeste udvikling og praksis er nødt til at gå hånd i hånd, hvis byggeriet skal udnytte det kæmpe potentiale for et produktivitetsløft, der ligger i det digitale byggeri. Vi oplever, at virksomhederne er meget åbne over for at få studerende talenter ind, der har det digitale mindset og som kan hjælpe virksomhederne med at sætte fart på den digitale udvikling, siger David Haupt Rasmussen, medstifter af Archi Brains.

Via Archi Brains kan virksomhederne i byggeriet få studerende med specifikke kompetencer inden for BIM. Archi Brains har talenter inden for alle de discipliner, der efterspørges af byggebranchen.

Læs mere om Archi Brains talentprogram på www.archibrains.dk