Vælg en side

Opmåling og kalkulation er nu smeltet sammen – et teknologisk kvantespring for tilbudsgivning og kalkulation

I tilbudsgivning og kalkulation kan du nu forbinde dit kalkulationsprogram direkte med mængdeudtræk fra tegninger, så du slipper for at gøre det manuelt i hånden. Med den nye integration mellem opmålingsprogrammet Planswift og kalkulationsprogrammet Sigma opnås derved store tidsbesparelser og samtidig minimeres risikoen for mange fejl.

Hos Dansk Byggeri ser man store muligheder med den digitale kobling mellem opmålingsprogrammer og kalkulationsprogrammer.

Opmålingsprogrammet Planswift, der er en amerikansk pendant til bl.a. Bluebeam, har koblet sig på Danmarks førende kalkulationsprogram Sigma. Det betyder, at kalkulationen i Sigma er smeltet direkte sammen med mængdeudtræk fra PDF-tegninger i Planswift.

Hos Dansk Byggeri ser chefkonsulent og underviser i kalkulation- og byggestyringskurser, Flemming Grangaard, at håndværkere og entreprenører kan høste store gevinster med den type af digitale sammenkoblinger.

Chefkonsulenten peger på, at det der gør det særdeles aktuelt er, at der stadig er mange udbud, hvor der ikke er elektroniske tilbudslister med mængder, bl.a. fordi nogle bygherrer er gået helt væk fra at udbudsmaterialet indeholder tilbudslister med mængder.

Når data med mængdeudtræk fra tegninger flyder frit mellem opmålingsprogrammer og kalkulationsprogrammer, så kan beregnere i fremtiden opnå store tidsbesparelser og samtidig minimerer risikoen for fejl markant – bl.a. fordi de ikke længere skal lave mængdeudtræk fra tegninger i hånden eller overføre manuelt til kalkulationsprogrammet, siger Flemming Grangaard.

Med integrationen mellem Planswift og Sigma kobles kalkulation og mængdeudtræk fra tegninger direkte med hinanden. Det betyder, at der helt essentielt er:

  • Direkte kobling af de enkelte kalkulationsposter med mængder fra tegningen.
  • Automatisk opdatering af mængderne i Sigma kalkulationen, når opmålingen ændrer sig i tegningerne.
  • Styr på mængdeopmålingen som gøres i takt med kalkulationens opbygning eller i klumper alt efter behov.
  • Forståelse og stor sikkerhed fordi man i realtid kan følge hvilke kalkulationslinjer, der passer til hvilke mængder på tegningen.

Gennemsigtighed og risikominimering

Med Planswift og Sigma integrationen er det to af verdens førende programmer inden for opmåling og kalkulation, der nu er smeltet sammen. Planswift har flere end 60.000 brugere i 60 lande, og er derved en af de mest foretrukne løsninger inden for digital mængdeudtræk fra tegninger.

Integrationen mellem Sigma og Planswift giver kalkulation en helt ny dimension – både når det handler om digitale arbejdsgange, men i lige så høj grad i forhold til risikominimering og derved større sikkerhed for præcise beregninger, siger Thomas Kolenda fra Sigma Estimates.

Han peger på, at ved at ekskludere manuelle arbejdsgange og i stedet automatisere, opnår beregnere langt større sikkerhed for at afgive skarpe tilbud.

Direkte integrationer med Apps

Planswift integrationen er lavet som en Sigma App. Dette sker som en konsekvens af, at Sigma Estimates har åbnet helt op for, at data flyder frit mellem Sigma programmet og andre systemer. Det giver stor værdi til Sigma løsningen, men selvfølgelig også til app partnerne, der med integrationer også kan forbedre deres egen løsning markant.

En app som f.eks. Planswift til Sigma udvider mulighederne på samme måde som en app til en smartphone. I Sigma sammenhæng handler det om at forbinde programmet til andre systemer og programmer eller udvide funktionerne i Sigma. Forbindelsen automatiserer og effektiviserer mange af de administrative og manuelle overførsler mellem to systemer – samtidig minimeres risikoen for fejl, forklarer Thomas Kolenda.