Vælg en side

OVERBLIK OG BEDRE BUNDLINJE MED SIGMA KALKULATION

Sigma er kalkulationsprogrammet, der har alt det, der skal til for at få overblik over et projekt. Rigtig mange små såvel som store virksomheder bruger det derfor til meget mere end bare præcise beregninger, som fx hos Kentto A/S.

For os er Sigma en ledetråd gennem hele projektet,

fortæller Thomas Nielsen, der sammen med sine to partnere, Kristian Olsen og Thomas Jespersen, stiftede bygge- og entreprenørfirmaet Kentto A/S i Havnsø tilbage i 2008.

I disse tider er det vigtigt at kunne holde styr på projekterne. Man skal have styr på tingene og huske at have det hele med,” forklarer han videre.

BEDRE OG HURTIGERE END REGNEARK

Vi regner alle vores store og mellemstore projekter i Sigma, og det er helt klart bedre end regneark. Med Sigma sparer vi så meget tid, at vi kan regne dobbelt så mange tilbud, skønner Thomas Nielsen, der på ingen måde vil kalde sig selv it-ekspert.

Han forklarer, at det går meget hurtigere, bl.a. fordi tingene ligger inde i programmet i forvejen, så man slipper for at indtaste det samme igen og igen.

Der er også mange justeringsmuligheder i Sigma, og man kan hive flere forskellige ting ud. Og så er det rart med validering, siger Thomas Nielsen og uddyber:
I Excel er det ikke til at overskue, hvis man har mange formler og regler. Det er ikke et problem i Sigma, og derfor kan vi bruge tiden til det, vi er gode til i stedet for.

RAMMER DEN RIGTIGE PRIS

Udover at projekterne bliver nemmere at overskue, er der for Thomas Nielsen og hans partnere en anden klar fordel ved at bruge et program som Sigma.

Vi er blevet skarpere til at ramme den rigtige pris. Det er meget mere præcist. Det kan næsten ikke sammenlignes, fortæller han.

Der er stort set aldrig noget, vi taber penge på. Sigma gør, at vi ikke bliver snydt på materialedelen, for vi glemmer ikke noget. Og det er halvtreds procent af en sag.

I kriseårene har Kentto oplevet, at mange konkurrenter har dykket priserne, men selv har de ligget til deres dækningsbidrag.

Det er rart, at man hurtigt kan regulere hovedprisen, når man er presset. På den måde er der meget mere styr på det. Ham der er billigst, er jo ham der har glemt noget!

TRYGHED OG BEDRE BUNDLINJE

Netop den udmelding har Magnus Therkildsen, der er produktansvarlig hos Sigma Estimates, hørt fra flere af deres kunder.

Rigtig mange entreprenører og udførende, der giver tilbud på byggeri er nødt til at kende prisen rigtig godt for at sikre indtjening, og her er Sigma en uundværlig løsning.

Så faktisk er den sparede tid ikke den største gevinst. Det er derimod evnen til at regne mere rigtigt, så man får indtjening på projekterne. I byggeriet kan det flytte rigtig mange procent på bundlinjen, og det er en af de nemmeste måder at gøre det på, forklarer han og uddyber:
Med programmet kan alle nemt forstå, hvordan kalkulationerne af byggeriet er sat sammen, og dermed får man mulighed for at fange eventuelle fejl, se på alternative løsninger og i det hele taget føle sig tryg ved kalkulation og tilbud.

Af Nina Munch-Petersen