Vælg en side

Rambøll i BIM-offensiven

Som led i en strategi om at have en styrket og standardiseret tilgang til projekt- estimering og 5D BIM har ingeniør og rådgivningsvirksomheden Rambøll indgået en global aftale med Sigma Estimates A/S.

Den udvidede aftale giver alle medarbejdere i Rambøll adgang til at benytte Sigma programmet, så der kan leveres prisberegninger, der er med til at sikre sund økonomi i bygge- og anlægsprojekterne.

Koncernaftalen med Sigma skal bl.a. sikre, at endnu flere medarbejdere kan arbejde mere effektivt med hensyn til de priser og mængder, som vi leverer. Vi vil udbrede Sigma endnu mere i virksomheden, så vi får en mere standardiseret arbejdsgang, forklarer Bo Grave fra Rambølls afdeling for Integrated Business Technology.

Han peger blandt andet på, at når fagfolk arbejder med et live link mellem Sigma og designprogrammet Autodesk Revit, så følger ændringerne i 3D modellen med gennem hele processen, så design, økonomi, tilbudslister mm. følges ad. Det giver et kontinuerligt, økonomisk overblik. Således kan kunden også få et løbende overblik over projektøkonomien.

Sigma i flere lande

Med mere end 300 kontorer i 35 lande beskæftiger Rambøll Gruppen 13.200 medarbejdere, heraf ca. 3.100 medarbejdere i Danmark. Når Rambøll har opbygget et fundament med Sigma i Danmark, vil der være mulighed for at flere lande introduceres til Sigma.

Sigma er et hurtigt, fleksibelt og præcist værktøj i modsætning til f.eks. regneark. Blandt andet er det muligt at genbruge erfaringstal fra tidligere projekter, og der er en direkte kobling til standard prisdatabaser som V&S prisdatabaser/Molio i Danmark. Og selv om de har nogle andre standarder i udlandet, så kan Sigma motoren tilpasses prisdatabaser i andre lande, siger Bo Grave.

Realtid kobling

Aftalen mellem Rambøll og Sigma indbefatter den direkte live kobling mellem 3D bygnings- og designprogrammet Autodesk Revit og 5D programmet Sigma. Det betyder, at Rambølls medarbejdere kan koble 3D modellen med blandt andet økonomi og tilbudslister i Sigma og i realtid følge omkostningerne i modellen.

Med live koblingen mellem 3D og 5D kan Rambøll medarbejderne træffe valg baseret på helt nøjagtige informationer, og som derved minimerer risikoen for fejl i projektering, udbud og produktion og derved sikre de mest præcise priser på projekterne, siger Magnus Therkildsen, adm. direktør hos Sigma Estimates.