Vælg en side

Sådan kommer beregnerne til at disrupte byggeindustrien og blive fremtidens BIM-helte!

Ifølge McKinsey kan den globale byggeindustri forbedre sin produktivitet med over 50%. Det gælder også en stor del af de danske entreprenører og håndværksvirksomheder. For entreprenører, der er ude efter højere effektivitet, tilbyder det nye partnerskab mellem BIMobject og Sigma Estimates en genvej.

BIM (Building Information Modeling) er mere end HVAD der skal bygges. For at levere på løftet om effektivitet, resurse optimering og kvalitet, skal BIM-processen indeholde information om, HVORDAN vi bygger. Hvilket betyder at BIM/VDC skal udvides fra den konceptuelle design fase og ind i det udførende lag, ind hos entreprenørerne og ud på byggepladsen.

I dette nye territorie for BIM, har entreprenøren brug for data om planlægning, indkøb, underentreprenører, stykpriser og mængder samt information om leveringssteder og projekt-overdragelse. Hvis entreprenøren har en beregner der bruger Sigma, integreret med for eksempel Autodesk BIM360 eller Revit, er alle ovenstående data tilgængelige med et klik.

Denne måde at arbejde med BIM tilbyder en væsentlig produktivitetsforøgelse for entreprenører. Og for mange i byggeindustrien vil det opleves som en revolution i måden at arbejde på – et helt nyt niveau i effektivitet og transparens. Men det er en helt konkret, tilgængelig og virkelig løsning, som flere både små og store entreprenører er gået i gang med at bruge.

Men det digitale tog i byggeindustrien er først lige ved at trække fra perronen og komme op i fart. Det netop annoncerede partnerskab mellem svenske BIMobject og danske Sigma Estimates tilbyder en revolution i produktivitet, hvor beregneren bliver central i at drive den digitale forandring – og den BIM-ansvarlige bedste ven!

Du kan læse hele historien (på engelsk) i Builtworlds. Og hvis du vil have flere historier som denne, så følg os på LinkedIn.