Vælg en side

Lander rekordresultat – Sigma afgørende for vækst og indtjening hos Fischer gruppen

Hos Fischer Gruppen i Skovlunde, der bl.a. har specialiseret sig i større renoveringsopgaver, har man gennem de senere år koblet sig på væksten i byggeriet og er årligt vokset mellem 20-25 procent. Bl.a. har virksomheden oprustet med langt flere hoved- og totalentrepriser og derved langt mere komplekse projekter.

For at kunne tiltrække de rigtige medarbejdere og for hele tiden at have det økonomiske overblik og undgå de tabsgivende sager, er indførelsen af professionelle værktøjer til tilbudsgivning og administration derfor essentielle for virksomhedens fortsatte vækstambitioner.

”Ambitionen er at omsætte for 100 millioner i løbet af de kommende år, så hvis vi fortsat skal have 100 procent styr på projekterne og derved også vores indtjening, så er det essentielt, at vi bruger et professionelt kalkulationsprogram som Sigma. Marginen i byggeriet er så lille, at vi er nødt til at kunne afgive helt skarpe og rigtige priser og samtidig kende vores nøjagtige dækningsbidrag,” forklarer ejer og adm. direktør Anders Fischer.

Fischer Gruppen er etableret i 2005 som en tømrervirksomhed og beskæftiger knap 40 ansatte. Fischergruppen er gennem de senere år vokset årligt mellem 20-25 procent og i 2019 lander omsætningen på ca. 60 millioner kr., hvilket er rekord for virksomheden.

Fremadrettet skal forretningen vækste med flere hoved- og totalentrepriser, hvilket medfører ca. 30 procent egenproduktion og 70 procent underentreprenører fra faste samarbejdspartnere.

Hos Fischer Gruppen er både adm. direktør Anders Fischer og projektchef David Normann af den klare opfattelse, at man i dag kun kan drive en effektiv og sund forretning i vækst, hvis man har digitale værktøjer, der er med til at generere effektive processer, overblik og skarpere priser.

Det sammenhængende, digitale fundament hos Fischer Gruppen udgøres ud over Sigma af ordrestyringsprogrammet Ordrestyring.dk, online projektplatformen Sharepoint samt online regnskabsprogrammet e-conomic. 

Fejlrisikoen minimeret

”Med Sigma er der en større sikkerhed for, at vi regner rigtigt. Vores projektledere har en sikkerhed for, at de materialer, timer m.m., som de taster ind, også kommer med i det samlede regnestykke, fordi det sker automatisk. Går vi ind og retter i f.eks. materialer eller timesatser, så skal vi kun gøre det ét sted, så bliver det automatisk rettet alle steder, og det er med til at minimere fejlrisikoen, siger David Normann.

Endvidere er det afgørende, at i takt med at der skal sendes flere tilbud afsted, og der skal arbejdes med mange tilbud på samme tid, så skal projektchefen og projektlederne kunne bevare overblikket. Det kan man ikke med f.eks. Excel.

”Sigma programmet har også sin styrke, når vi arbejder på mange og komplicerede sager. Udbudsmaterialet og tilbudslisterne, som rådgiverne sender til os, kan jeg digitalt overføre til Sigma programmet, så jeg kan sætte tilbuddet op på få minutter, hvorefter der kan arbejdes videre med det,” forklarer David Normann.

Tiltrække og fastholde medarbejdere

På online samarbejdsplatformen Sharepoint har Fischer Gruppen organiseret alle sager, så alle kan følge med og hele tiden har det økonomiske overblik.  Alle sagsnumrene er importeret fra ordrestyringsprogrammet, så virksomheden også kan følge med i, om f.eks. samtlige udgifter er bogført.

”Tidligere havde jeg jo al viden inde i mit hoved, og det er klart, at i takt med at vi vokser, så er det jo ikke en holdbar løsning. Nu har alle adgang til al information, og den vidensdeling i virksomheden er helt uundværlig, også fordi vi eksekverer langt hurtigere og smidigere, siger Anders Fischer.

Han lægger heller ikke skjul på, at digitale værktøjer er vigtige i forhold til at kunne tiltrække de dygtigste byggeledere. Moderne byggeledere gider ikke bruge det meste af dagen på at sidde på kontoret og taste og regne tilbud. De foretrækker berøringsfladen med kunder og kolleger ude på byggepladsen.

”Ud over at vi kan få flere og mere præcise tilbud sendt afsted, så handler det også om mere motiverede medarbejdere, fordi de nu kan bruge tiden på det, de synes er sjovest. Byggeledere er jo håndværkere og vil lave det, de brænder for. Derfor handler det både om at kunne tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere, siger Anders Fischer.