Vælg en side

Sigma Estimates lander rekordår – udvider afdeling i USA

Sigma Estimates, der tilbyder professionel kalkulationssoftware til byggebranchen, lander i 2015 det bedste resultat i virksomhedens historie. Bruttofortjenesten på 11,5 millioner Kr. mod 10 millioner kr. i 2014 udløser en stigning på 15 procent. Omsætningen stiger 17 procent og bundlinjen stiger fra 1 million kr. til 2,4 millioner kr. Nye online muligheder skal skalere forretningen mod 100.000 brugere i løbet af fem år.

Den store tilgang oplever vi blandt både håndværksvirksomheder, entreprenører, arkitekter og rådgivere der med kalkulationsprogrammet Sigma minimerer risiko for fejl og problemer, og yderligere opnår store tidsbesparelser i tilbudsfasen, siger adm. direktør hos Sigma Estimates Magnus Therkildsen.

Og ifølge Magnus Therkildsen, så forbliver kunderne på løsningen, fordi Sigma programmet er blevet en stor og kritisk del af deres forretningsgrundlag som sikrer økonomisk bæredygtige projekter og minimerer risikoen.

Udvikling forstærkes

Med flere end 4000 brugere er kalkulationsprogrammet Sigma i dag det mest anvendte professionelle kalkulationssoftware målrettet entreprenører, arkitekter, rådgivere, håndværkere m.fl.

Sigma har bl.a. erstattet de gængse regneark blandt håndværkere og entreprenører, og den udvikling forstærkes ifølge Magnus Therkildsen de kommende år, samtidig med, at arkitekter og rådgiver i stigende grad melder sig på banen.

Der er fuld damp på digitaliseringen hele vejen rundt i byggebranchen og Sigma er blevet en stor del af den digitalisering, fordi Sigma understøtter en sund økonomi i projekterne og binder tingene sammen, forklarer en glad Magnus Therkildsen.

Han peger bl.a. på, at Sigmas strukturerede data og mulighed for koblingen mellem 3D og 5D BIM/VDC modeller mm., er afgørende for, at priser og projekter hænger sammen. Magnus Therkildsen forventer i 2016 en stigning på 20 procent i antallet af kunder.

Eksplosiv vækst fra skyen

Magnus Therkildsen forventer også i de kommende år kraftig fremgang i antallet af kunder og brugere. Sigma programmet lanceres i en software as-a-Service udgave med en abonnementsbaseret forretningsmodel.

Med online muligheder i Sigma programmet kommer vi til at sætte helt nye standarder inden for kalkulationssoftware, og det vil drive vores vækst eksplosivt de kommende år. De nye muligheder vil give hurtigere adgang til information og forbedret overblik, forklarer Magnus Therkildsen, der i 2021 forventer op mod 100.000 brugere på løsningen.

Sigma Estimates er i øjeblikket i gang med at ansætte medarbejdere i forbindelse med, at virksomheden udvider afdelingen i USA. Sigmas Software as-a-Service løsning lanceres først i USA og senere på året lanceres løsningen i Danmark.

Investeringerne betyder ifølge Magnus Therkildsen, at Sigma Estimates på trods af en vækst i antallet af kunder i 2016 højst sandsynligt lander et resultat på samme niveau som i 2015.

Sigma Estimates er etableret i 2003 og beskæftiger 15 medarbejdere på hovedkontoret i Roskilde. Over 22 erhvervsskoler og universiteter underviser eleverne i brugen af Sigma.