Vælg en side

TAKSATORER SÆTTER REKORD I DIGITALT LÆNGDESPRING

… 30 år frem i tiden. Fra papir og blyant til digital kalkulation. Forandringerne bliver store og for mange af vores taksatorer inden for Bygning/Ejendele i Danmark.

Det er 30 års teknologisk udvikling, som for manges vedkommende tages i ét hop, når de danske taksatorer snart tager it-programmet Sigma i brug.

Tilbage i 1980′erne sad bygningstaksatorerne og lavede beregninger med papir og blyant. Siden har nogle af kollegerne udviklet deres egne løsninger i Excel eller andre programmer.

Men der er stadig en del, som bruger regnemaskinen og blyanten”, siger Carsten A. Sørensen, chef for de 75 bygnings- og ejendele taksatorer i Danmark.

Snart kan de sidste lægge blyanten væk. Omkring 1. februar 2010 forventer Carsten at Sigma er fuldt implementeret i TrygVesta. Det er et it-system som taksatorerne skal bruge til rapportering og kalkulation af skader.

Et kvalitetsløftTryg

Sigma vil på flere måder lette hverdagen for taksatorerne – og for deres samarbejdspartnere i og uden for TrygVesta.

Med Sigma får vi et værktøj, der er tilpasset den digitale udvikling i TrygVesta, og som giver hele vores arbejde et kvalitetsløft. Vi får ensartethed i den måde vi rapporterer og kalkulerer på samt gode muligheder for billedhåndtering, siger Carsten.

Sigma understøtter også den elektroniske dokumenthåndtering, da taksatorens rapport automatisk overføres til sagsmappen som PDF-fil, når dokumenthåndteringe går i luften. Det betyder, at at medarbejderne i Skade uden videre kan trække rapporten frem på skærmen.

Mere ro i arbejdet

Først skal taksatorerne dog lære at bruge Sigma. Til det formål har alle 75 medarbejdere” her i eftersommeren gennemført et uddannelsesforløb med taksatorchef Jørgen M. Sabroe som projektleder.

Sigma og den elektroniske sagsbehandling er en ganske markant forandring for kollegerne, siger han.

Korpset har en gennemsnitsalder på 58 år, og for mange er det da en ret stor udfordring at lære et nyt it-system og en ny arbejdsproces at kende. Taksatorer er en flok specialister med hver deres baggrund og metoder. Det er en hel kultur, vi skal gøre op, og det tager tid.

Generelt er de gået til opgavn med en positiv indstilling, og jeg er sikker på, at de hurtigt vil opleve lettelser i hverdagen, når de har fået Sigma ind under huden. De får nogle værktøjer, der gør det meget let at holde kunderne orienteret om, hvordan sagsbehandlingen skrider frem. Jeg tror at mange taksatorer vil opleve, at Sigma på den måde giver dem mere ro i arbejdet, siger Jørgen.

Sidegevinst: Bedre priser

En anden gavnlig effekt af Sigma venter på omkostningssiden.

Carsten siger: Prisen på vores erstatningsudbetalinger er steget mere end den årlige generelle stigning i byggeindekset. Derfor er det godt at få et værktøj, der hjælper os til at få kontrol over omkostningerne. Vi har krævet, at vores håndværksleverandører i Tryg Bygning også bruger Sigma. På den måde får vi overblik over, hvad tingene koster hos den enkelte håndværker og kan sammenligne med prisen hos andre. Det giver os et stærkt udgangspunkt, når vi skal forhandle priser.