Vælg en side

Tømrervirksomheden Bredahl Kristensen styrer uden om de dårlige byggesager med Sigma

For tømrermester Bjarne Bredahl, der beskæftiger 40 ansatte, er digitale værktøjer som professionel kalkulation og sagsstyring helt afgørende for at kunne drive en effektiv og profitabel forretning. Udover bedre overblik over hele driften, så er Bjarne Bredahl og hans byggeledere også blevet markant skarpere til at afgive tilbud med det professionelle kalkulationsprogram Sigma og derved undgå de dårlige sager.

Selvom der er vækst i byggeriet, så er der stadig hård konkurrence i markedet. Men med bl.a. Sigma programmet er vi skarpe på tilbudsdelen. Det betyder, at vi hurtigt kan danne os et overblik over, om det er et sundt projekt eller vi skal holde os langt væk. Og det mærker vi altså med en klar positiv udvikling på bundlinjen, siger Bjarne Bredahl.

Sigma programmet har gennem fem år været omdrejningspunkt for alle kalkulationer hos Bredahl Kristensen, fordi det sikrer, at der er styr på kostpriser, dækningsbidrag, materialer, aktiviteter mm

Automatiske beregninger med kobling til prisdatabaser

Bjarne Bredahl og hans byggeledere tilgår prisdatabasen Exact direkte fra Sigma. Exact indeholder bygningsdele baseret på murer- og tømrerpriskuranten og udvikles af Stark.

Ved at have en direkte opkobling fra Sigma programmet til Exact opnår Bjarne Bredahl og hans byggeledere en række fordele, der gør opstilling af tilbuddet og det efterfølgende arbejde meget nemmere og bedre:

– Opmålingsskemaer der beregner mængder og minimerer fejl.

– Automatisk opstilling af materialelister til bestilling

– Arbejdssedler til opgavestyring med svendene

– Akkordforslag til forhandling

– Alt sammen kan justeres i forhold til egne ønsker, herunder timeløn og materialeleverandør.

Styrer avance og dækningsbidrag med få klik

Bjarne Bredahl udarbejder også selv tilbud i Sigma programmet, og for ham er det vigtigt, at han ikke skal starte forfra hver gang han skal i gang med et tilbud. Alle priser ligger opdaterede i programmet, og det det sparer ham derfor for en masse tid

Jeg bruger det selv rigtig meget bl.a.. i forbindelse med hovedentrepriser, hvor jeg typisk får en masse tilbud tilsendt. Så lægger jeg alle priser over i Sigma programmet og så kan jeg med få klik styre avancen og dækningsbidraget. På den måde kan jeg lynhurtigt få et overblik over hele økonomien i projektet, siger Bjarne Bredahl.

For Bjarne Bredahl og hans folk er den store gevinst, at han hele tiden kan skrue på forskellige parametre uden at miste overblikket, fordi Sigma programmet automatisk retter til alle relevante steder. Og når ham og hans fem byggeledere har kalkuleret, så er f.eks. akkordforslag, materialelister, arbejdssedler mv. kun et enkelt klik væk.

Bredahl Kristensen APS i Frederikssund beskæftiger i dag 40 mand og udfører både værkstedsarbejde, tilbygninger, hovedentrepriser, specialopgaver i forbindelse med renrum/laboratorier mm. Der er i alt fem byggeledere, der alle bruger Sigma. Byggelederne udarbejder altid selv tilbud på deres egne projekter.